Suomutunturi sijaitsee Kemijärvellä – Napapiirillä. Upea luonto ja Lapin nykyaikaisimmat ravintola- ja majoituspalvelut tarjoavat erinomaisen palvelukokonaisuuden vaativalle Lapin matkailijalle vuoden ajasta riippumatta.

HOTELLIN VASTAANOTTO

AVOINNA 08:00 – 21:00

Pyöräilyreitit

55 km

Retkeilyreitit

30 km

Vesistöreitit

55 km

Matkaparkkipaikat

40 kpl

Lapin monipuolisin luontomatkailukohde

Kesä- ja ruskamatkailun ytimessä on Suomutunturin ainutlaatuinen luonto ja erityisesti vesistöt. Retkeily-, pyöräily- ja vesistöreittimme tarjoavat monimuotoisia virkistysmahdollisuuksia aina arvokalojen narraamisesta melontaseikkailuihin.

Majoitutpa teltassa tai Lapin nykyaikaisimmassa hotellissa, upea luonto ja palvelumme ovat käytössäsi.

Vesistöreitit

Suomutunturin vieressä sijaitseva Kemijärvi on Kemijoen vesistön suurin järvi ja pinta-alaltaan peräti 230 nelilökilometriä. Lukuisat saaret, kapeat salmet ja suojaisat lahdet luovat edellytykset jännittäviin melontaretkiin tai vaikkapa vesihiihtoon. Puhdas vesi ja luonnon muokkaamat hiekkarannat ovat kutsuvia päiväkohteita uimareille ja auringon palvojille. Kemijärvi on hyvin kalaisa järvi, missä järjestetään kesäisin lukuisia kalastuskilpailuja.

Suomutunturilta on vuokrattavissa edullisesti kanootteja, suppilautoja sekä muita vesiurheiluvälineitä.

Retkeilyreitit

Suomutunturilta löytyy eri vaativuustason ulkoilureittejä, joita kulkemalla voit nousta tunturiin tai retkeillä lähellä vesistöjä.

Suomutunturin huipulle ulottuva vaellusreitti tarjoaa upeat näkymät tunturin päältä Kemijärvelle. Polku lähtee hotellilta ja nousee laskettelurinteitä pitkin kohti tunturin huippua. Tunturin taakse laskeutuvan reitin varrella oikenee polku kahteen suutaan. Kääntymällä risteyksestä pääset jatkamaan Nurkkalammen laavulle. Risteyksestä jatkamalla suoraan pääset vaellusreittiä takaisin lähtöpisteeseen. Reitti jatkuu latupohjaa pitkin kohti Itä-Suomun rinteitä, jonka alatasolla sijaitsee toinen laavu. Ympäristössä on useita muitakin vaellusreittejä. Reiteiltä löytyy useita ulkotulipaikkoja.

Lintubongareille Suomutunturilla riittää nähtävää. Käytössä on myös alueella sijaitseva näköalatorni. Seuranasi ovat kevään kurkiaurat, kuukkelit,  lapintiaiset ja lapinpöllöt. Niin myös haapanat, tavit ja tietysti maamme kansallislintu – laulujoutsen.

Pyöräilyreitit

Maastossa pyöräileminen on monipuolinen tapa liikkua ja retkeillä. Laji sopii lapsille, nuorille ja myös iäkkäämmille. Suomutunturin vaihteleva maasto merkitsee monipuolista kirjoa niin extreme-urheilijoille kuin aloittelijoille. Alueella on myös paljon metsäautoteitä, jotka soveltuvat hyvin myös retkipyöräilyyn.

Hiekkarannat

Suomutunturin alueen kankainen metsämaasto tarjoaa lukemattoman määrän kuin koskemattomia hiekkarantoja ja hiekkapohjaisia järvien ja jokien rantoja.

Vesi on puhdasta ja houkuttelee uimaan niin lapsia kuin aikuisiakin. Siinä missä merenrannoilla ja etelän järvien rannoilla kärsitään jo keskikesällä sinilevistä, voit Suomutunturilla uida huoletta. Täällä vesi on puhdasta – vaikka juotavaksi.

Suomu Hunting Experience

Metsästys, kalastus ja retkeily ovat lisääntyneet Suomessa erityisesti poikkeavien olojen aikana 2020 ja 2021. Sekä paikallisten, että ulkopaikkakuntalaisten metsästysharrastus on kasvanut myös Lapin erinomaisten riistakantojen vuoksi.

Vaikka suomalainen eränkäynti onkin muuttunut vuosien saatossa enemmän harrastuksenomaiseen suuntaan, on metsästyksellä edelleen tärkeä merkitys sitä harrastaville henkilöille, heidän perheilleen ja yhteiskunnalle.

Suomu Hunting Experience merkitsee aloittelijoille mahdollisuutta päästä tutustumaan lajiin ja opiskella metsästystä turvallisessa ympäristössä.  Kokeneille metsästäjille Suomu Hunting Experience luo ainutlaatuiset edellytykset pienriistan pyyntiin. On myös hyvä muistaa, että hirvenmetsästys alkaa pohjoisessa yli kuukautta Etelä-Suomea aikaisemmin.

Majoitus

Suomutunturin uudistuneesta hotellista avautuu ainutlaatuinen panoramanäkymä tunturille. Majoitusvaihtoehtomme muodostuvat 35 neliön De Luxe -huoneista 70 neliön sviitteihin. Vaihtoehtoisesti voit majoittua Chalet loma-asunnossa, joihin mahtuu parhaimmillaan jopa kahdeksan henkilöä. Käytössänne on myös moderni uima-allas.

Varaa majoitus

Kolme ravintolaamme Takka, Ailo ja Ski Bistro tarjoavat ateriavaihtoehtoja aina kansainvälisestä fine diningista Lapin lähiruokaan.

Katso virtuaaliesittely

Avoinna Tilauksesta 11.7 alkaen
(kysy menu tilatessa)

Ravintola Takka tarjoaa menú-kokonaisuuksia ja makumatkoja Lapin ja pohjoisen tunnelmiin. 

Ateriat koostuvat kotimaisista puhtaista raaka-aineista. Ruokaan käytetään lähituotettuja Lapin raaka-aineita skandinaavisella otteella. Keittiö on suunnitellut yhdessä huolellisesti sommelierin kanssa toimivat menu kokonaisuudet ja viini paketit. Listalla on käytetty monipuolisesti riistaa sekä kalaa ja äyriäisiä. Takassa on myös mahdollista saada menú-kokonaisuudet kasvisannoksina etukäteen keittiölle ilmoittaen. 

Menu
Avoinna 
Lounas listalta 11:00 – 15:00
Illallinen listalta 17:00-20:00
Anniskelu päättyy 23:00
Sunnuntaisin suljettu

Ravintola Ailossa pääset nauttimaan hotelliaamiaista ja lounasta.

Lounasateriat perustuvat kotimaisiin raaka-aineisiin, joihin tuo vaihtelevuutta muun muassa  aasialaisen keittiön monet maut. 

Pöytiin tarjoiltava lounas tai illallinen kutsuvat makumatkalle Ailon upeisiin rinnetunnelmiin. 

Menu

Avoinna Suljettu

Arctic Ski Bistroon on helppo tulla rinteestä maistelemaan Suomun kuuluisia vasta paistettuja tai välipalaksi keittön valmistamia delituotteita. 

Kovempaan nälkään Arctic Ski Bistrosta saat maukkaat pizzat, jotka on valmistettu meillä leivottuun taikinaan, itse tehtyyn salaiseen tomaattikastikkeeseen ja hyviin täytteisiin. 

Arctic Ski Bistrosta on myös mahdollisuus Take Away pizzoihin mukaan mökille. Tilaukset numerosta 040-8611541

Menu

Muut palvelut

Suomutunturilla on runsaasti mielekästä ajanvietettä myös lumisesongin ulkopuolella. Kesä- ja ruskamatkailun ytimessä on alueen ainutlaatuinen luonto ja erityisesti sen vesistöt. Lähistön järvet ja joet tarjoavat lukuisia virkistysmahdollisuuksia aina arvokalojen narraamisesta melontaseikkailuihin. Retkeily ja luonnossa majoittuminen ovat tärkeä osa Suomun elämystä.

Wellness

Hiihtokeskuksessa vietetyn aktiivisen päivän jälkeen voit hemmotella itseäsi Wellness palveluilla, nauttia saunan lempeistä löylyistä ja pitkän uima-altaan tunnelmasta sekä tilata hierojan palauttamaan lihakset seuraavaan päivään ja iloiseen rinne-elämään.

Kuntosali

Tilavasta kuntosalistamme on upea näköala suoraan rinteisiin. Italialaiset Pininfarinan muotoilemat kuntosalilaitteet tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen aerobiseen- sekä voimaharjoitteluun. 

Kunto-ohjaajamme opastaa laitteiden käytössä ja oikeiden liikeratojen ja suoritustapojen löytämisessä.

Hotelli Suomutunturi

+358 207 199 120
myynti@suomutunturi.fi
Kotakuja 1, 98720 Suomutunturi

Avoinna päivittäin 08:00-21:00

Vuokraamo

+358 207 199 110
vuokraamo@suomutunturi.fi

Myynti

+358 207 199 121
myynti@suomutunturi.fi

Saapuminen Kemijärvelle autojunalla, josta perille on 44 kilometriä. Junalta myös kuljetus edulliseen hintaan kutsutaksilla.

Liikenneyhteydet